MLK lezing detail

Martin Luther King jr. lezing

5 april 2018 // 20.00 - 21.30 // Aula

In gesprek over ‘Live together or perish as fools’*.


Jörgen Raymann, presentator en comedian, spreekt over de relevantie van het gedachtegoed van King voor het actuele maatschappelijke debat in onze samenleving. Ideeën waarmee mensen uit hun eigen gelijk, hun eigen bubbel gehaald kunnen worden, staan centraal. Daarnaast statements van dichter en activist Jerry Afriyie, advocaat en politicus Don Ceder en zangeres en presentatrice Giovanca.

Vier generaties met een eigen stem
Jörgen Raymann, Jerry Afriyie, Don Ceder en Giovanca gaan tijdens de avond in op het levendige en soms harde debat over discriminatie en racisme, het debat waar King ook aan bijdroeg. Ze laten tegengeluiden horen, zijn bereid om in discussie te gaan en geven hoop. Uiteindelijk gaat het vooral om ieders recht van spreken en inleving in de ander.

De Martin Luther King Lezing 2018 is een initiatief van de Stichting Martin Luther King Lezing. In samenwerking met Justice and Peace, Vrije Universiteit Amsterdam, VUvereniging en De Haagse Hogeschool.

Het programma

  • Welkom door Kathleen Ferrier, voorzitter Stichting Martin Luther King Lezing
  • Openingsspeech door Jörgen Raymann, presentator en comedian, over de relevantie van het gedachtegoed van King voor het actuele maatschappelijke debat in onze samenleving.
  • Statement door Don Ceder, medeoprichter juristenkantoor Anti Incasso en lijsttrekker voor de ChristenUnie in Amsterdam. Wat het betekent om dubbel te moet presteren om de achterstand in te halen?
  • Prijsuitreiking Martin Luther King Wedstrijd ‘Bouw ook een #respectzone’ door juryvoorzitter Dave Ensberg-Kleijkers.
  • Statement door Jerry Afriyie, dichter en oprichter van Stichting Nederland Wordt Beter. Waarom we onze kinderen de kansen moeten geven zich weer aan hun talenten te wijden.
  • Optreden
  • Statement door Giovanca, zangeres en presentator van VPRO muziekprogramma Vrije Geluiden. Waarom meisjes over de hele wereld de kans moeten krijgen zich te ontwikkelen.
  • Gesprek door Jörgen Raymann met Giovanca, Don Ceder en Jerry Afriyie.
  • Optreden
  • Afsluiting door Jörgen Raymann.

Gedachtengoed Martin Luther King Jr.
Vijftig jaar geleden werd Martin Luther King Jr. vermoord, midden in zijn geweldloze strijd voor rechtvaardigheid en gelijkberechting. Nog steeds spreekt zijn gedachtegoed tot onze verbeelding en is hij een bron van inspiratie voor iedereen die bij wil dragen aan meer rechtvaardige wereld.

In het kort
Datum: donderdag 5 april 2018
Tijd: 20.00 uur - 21.30 uur
Locatie: De Haagse Hogeschool, Johanna Westerdijkplein 75, 2521 EN Den Haag
Ruimte: Aula
Voertaal: Nederlands
Toegang: regulier €7,50 – scholieren, studenten, HHS-medewerker en Ooievaarspashouders gratis

* “We must learn to live together […] or perish as fools”. Martin Luther King Jr., Toespraak in St. Louis, 22 maart 1964

Aanmelden

Ben je scholier, student, Ooievaarspashouder of HHS-medewerker? Klik hier om je gratis aan te melden.
Voor reguliere tickets: bestel je kaarten in de ticketshop.

Bericht geplaatst op 05-04-2018 - The Lighthouse