Onderzoekslunch: 21st century skills - detail

Onderzoekslunch: 21st century skills, be brave!

29 januari 2018 // 12.00 - 13.30 // Innovation Playground

Het lectoraat Filosofie en Beroepspraktijk (Faculteit IT&D) presenteert vandaag haar lopende onderzoek in samenwerking met Onderzoeksplatform Connected Learning.

Elke Müller, assistent-lector, zal eerst een inleiding verzorgen: hoe kunnen we het trainen van de 21st century skills verdiepen door onze goede karaktereigenschappen (deugden) in te zetten? We zullen zien dat dit niet alleen belangrijk is voor studenten, maar ook voor docenten die daarin een voorbeeldfunctie vervullen. Er zijn diverse 21st century skills, denk aan goed kunnen samenwerken, kritisch denken, problemen oplossen en creatief denken. Wij richten ons vandaag primair op ‘mediawijsheid’ omdat ICT een groot deel uitmaakt van ons beroepsleven en werkzaamheden op De Haagse Hogeschool.

Daarna lezen we twee columns voor die geschreven zijn door onze kenniskringleden Niek van Antwerpen en Chris Detweiler. Zij maken met enkele herkenbare casussen uit de onderwijspraktijk duidelijk hoe en waarom 21st century skills baat hebben bij het werken aan deugden, van zowel student als docent.

Daarna houden we een kort interview met Jos van Helvoort (Fac. IT&D en lid kenniskring lectoraat Informatie, Technologie & Samenleving), één van de experts binnen De Haagse Hogeschool op het gebied van 21st century skills. Kan hij zich vinden in ons verhaal?

Henriëtta Joosten sluit af met een interactieve oefening met de zaal. We zullen niet alles verklappen, maar we willen je graag uitdagen om met ons in gesprek te gaan over jouw eigen onderwijscasussen. Welke deugd is bij jouw opleiding van belang ten aanzien van de 21st century skill mediawijsheid?

Iedereen is van harte welkom, of je nu student, docent, onderzoeker of medewerker bent!

Voertaal: Nederlands.

Bericht geplaatst op 29-01-2018 - The Lighthouse